Рятувальники зняли з крижини двох рибалок, які дрейфували по Дніпру (відео)

19 Січня 2015 08:31
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

У суботу 17 січня о 17:15 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про те, що на річці Дніпро поблизу села Сокирно двоє рибалок потребували допомоги.

Як стало відомо, в районі бази відпочинку “Енергетик”, стався відрив крижини, на якій знаходились двоє чоловіків. Рибалки не могли самостійно дістатися до берега. Швидка течія віднесла вимушених дрейфувальників майже на 2 км від берега.

Одразу після повідомлення на місце події виїхало відділення водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС. За допомогою катера на повітряній подушці “Пегас” рятувальники зняли рибалок з криги та доставили на берег. Загиблих та постраждалих внаслідок події не було.

ДСНС у Черкаській області інформує – з початку року на водних об’єктах Черкащини зареєстровано 2 пригоди, 3 особи врятовано.

Рятувальники звертаються до всіх громадян із засторогою: в області склалася складна метеорологічна обстановка. Плюсова температура негативно впливає на стан крижаного покрову на річках та ставках. Крига, яка ще донедавна витримувала людину, поступово втрачає свою міцність і вже може перетворитися на пастку. Тож будьте уважні та обережні!