Ситуація на сході України станом на 19 січня

19 Січня 2015 12:50

Ситуація на сході країни станом на 12:00 19 січня 2015 року за даними РНБО України, Прес-центру АТО, групи Інформаційний спротив та волонтерів. 

Обстріли

За минулу добу бандформування в зоні проведення антитерористичної операції майже 100 разів обстріляли позиції сил АТО.

Напрями обстрілів

Протягом ночі незаконні збройні формування продовжували обстрілювати позиції наших сил і мирні населені пункти. Зокрема, починаючи з 18:00 неділі, бойовики 35 разів відкривали вогонь, застосовуючи важке озброєння.

Зокрема, з мінометів, гранатометів та артилерії бандити обстріляли Макарове, Сокольники, Красногорівку, Тоненьке, Троїцьке, Попасну, Чермалик і Талаківку. Три рази бандити вели вогонь по Кримському.

Від обстрілів з «Градів» потерпали населені пункти Донецький, Щастя, Трьохізбенка, Станиця Луганська, Нижнє, Тоненьке, Талаківка. По 2 рази вогнем з РСЗВ терористи накривали Піски та Кіровське.

Найбільше, 8 обстрілів, зафіксовано поблизу Гнутово. Тут бандити застосовували і міномети, і протитанкові ракетні комплекси, і артилерію, включаючи реактивну.

Дії українських військових

На території Донецького аеропорту продовжується ведення активних дій по звільненню об’єктів, які утримуються бойовиками. Противник несе суттєві втрати у живій силі та техніці.

9eb9b2ea21026a5a312e687c5fbf6466