У Золотоноші долучилися до акції “Я – Волноваха” (фото, відео)

19 Січня 2015 09:07

Відразу два заходи, присвячені вшануванню пам’яті мирних жителів, що загинули під Волновахою, відбулись у Золотоноші. Недільним ранком покладали квіти до пам’ятника Небесній сотні активісти Комітету сприяння обороні України. Гурт золотоніських волонтерів організував мовчазну ходу від Садового проїзду, а біля підніжжя монументу запалив лампадки.

zolotonosha.ck.ua

zolotonosha.ck.ua

zolotonosha.ck.ua

zolotonosha.ck.ua

По обіді свій масовий захід розпочала золотоніська молодь, котра протягом п’ятниці-суботи активно через соцмережі та вуличні листівки закликала містян долучитися до Всеукраїнського маршу “JeSuisVolnovaha”.

Місцеві жителі з національними прапорами та листівками з написом “Я – Волноваха” влаштували велелюдний, як для Золотоноші, марш. Під патріотичні гасла та виконання гімну колона учасників акції побувала біля пам’ятника Шевченку, а закінчила рух традиційно, біля постаменту жертв подій на Майдані.

Молебень за загиблими на Донбасі провели представники духовенства – настоятелі місцевих УГКЦ та УПЦ КП. Більше – словом; молитися ж закликали щодня вдома.

zolotonosha.ck.ua

zolotonosha.ck.ua

zolotonosha.ck.ua

zolotonosha.ck.ua

Надалі ініціативна група молоді обіцяє ще два масових заходи найближчим часом, присвячені Дню Соборності та пам’яті Героїв Крут.