Черкаська ОДА вважає бюджет, винесений на розгляд завтрашньої сесії облради, соціально орієнтованим

20 Січня 2015 16:04
telegraf.in.ua

telegraf.in.ua

Завтра, 22 січня, відбудеться чергова сесія Черкаської облради. Головне питання в порядку денному депутатів – проект обласного бюджету на 2015 рік.

В ОДА бюджет називають соціально орієнтованим.

Область за рахунок власних коштів (а не медичної субвенції) забезпечить харчування в лікарняних закладах. Збільшені також видатки на придбання інсулінів і забезпечено лікування в обласній лікарні хворих на хронічну ниркову недостатність. Понад кошти, передбачені медичною субвенцією, на медичну галузь додатково спрямують 47 млн грн.

У проекті бюджету також враховані кошти на реабілітацію військових, які повертаються із зони АТО.

У ньому зменшено нормативи відрахувань до обласного бюджету податку на доходи фізичних осіб із 25 до 15%. Водночас за обласним бюджетом закріплено 10% податку на прибуток підприємств приватного сектора економіки (додатково надійде 33 млн грн). Також розширено джерела надходжень загального фонду шляхом передання зі спеціального фонду екологічного податку та збільшено норматив його відрахування із 10% до 55%. Запроваджені, приміром, і нові види трансфертів, а саме: базова дотація, освітня субвенція, субвенція на підготовку робітничих кадрів, медична субвенція тощо.

Видатки загального фонду обласного бюджету  попередньо заплановані в обсязі 1,3 млрд грн. Обсяг доходів прогнозується в сумі 3, 123 млрд. грн.