Ситуація на сході України за станом на 20 січня

20 Січня 2015 13:03

Ситуація на сході країни станом на 12:00 20 січня 2015 року за даними РНБО України, Прес-центру АТО, групи Інформаційний спротив та волонтерів. 

Обстріли

За минулу добу бандформування в зоні проведення антитерористичної операції більш ніж 100 разів обстріляли позиції сил АТО.

Напрями обстрілів

Розпочинаючи з 18-ї години вечора понеділка, терористи 49 разів обстрілювали позиції сил АТО та населені пункти поблизу них.

Найчастіше вогонь вівся по Кримському та його околицях – чотири рази з «Градів» та двічі з мінометів. З реактивних систем залпового вогню було тричі обстріляно Верхню Ольховку, Нижнє, Трьохізбенку, Станицю Луганську, Донецький, Геївку, Первомайське та Піски. Поблизу Щастя «працював» танк.

З мінометів, гранатометів та артилерії найманці тричі піддали вогню Станицю Луганську, Санжарівку, Миронівський, по два рази – Сміле, Новгородське. Також вогонь відривався по нашим позиціям поблизу Щастя, Трьохзбенки, Мар’їнки, Красногоровки, Тоненького та інших населених пунктів.

Дії українських військових

В районі Донецького аеропорту терористи продовжують вести вогонь по передових позиціях українських військ поблизу населених пунктів. Піски, Авдіївка та Тоненьке. Наша артилерія щоразу придушує вогневі точки бойовиків, як тільки-но розпочинається їх активність. Об’єкти, що раніше були звільнені підрозділами Збройних Сил, зараз залишаються під контролем військових.

272a8b67a3f2f39b3c37acc2283fb165