Черкаська облрада ухвалила бюджет-2015

21 Січня 2015 12:44
telegraf.in.ua

telegraf.in.ua

Черкаська обласна рада 74 голосами ухвалила проект бюджету області на 2015 рік. За словами директора Департаменту фінансів ОДА Наталії Кравченко, обсяг доходів прогнозується в сумі 3, 123 млрд. грн., видатки загального фонду обласного бюджету  попередньо заплановані в розмірі 1,3 млрд грн.

Пропозиції громади, яка вчора на слуханнях обговорювала бюджет, будуть опрацьовані і винесені на сесію на засіданнях у лютому-березні, повідомила голова облради Валентина Коваленко.

У проекту бюджету-2015 зменшено нормативи відрахувань до обласного бюджету податку на доходи фізичних осіб із 25 до 15%. Водночас за обласним бюджетом закріплено 10% податку на прибуток підприємств приватного сектора економіки (додатково надійде 33 млн грн). Також розширено джерела надходжень загального фонду шляхом передання зі спеціального фонду екологічного податку та збільшено норматив його відрахування із 10% до 55%. Запроваджені, приміром, і нові види трансфертів, а саме: базова дотація, освітня субвенція, субвенція на підготовку робітничих кадрів, медична субвенція тощо.