Ситуація на сході України станом на 21 січня

21 Січня 2015 13:30

Ситуація на сході країни станом на 12:00 21 січня 2015 року за даними РНБО України, Прес-центру АТО, групи Інформаційний спротив та волонтерів. 

Обстріли

За минулу добу бандформування в зоні проведення антитерористичної операції більше 100 разів обстріляли позиції сил АТО.

Напрями обстрілів

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала, що 19 січня в центрі міста Дебальцеве розірвалося принаймні 30 ракет РСЗВ «Град», обстріл здійснювався з боку Горлівки, яка контролюється бойовиками так званої «ДНР». «Внаслідок обстрілу загинуло 3 та поранено 12 мирних мешканців» – йдеться у звіті місії.

Вчора через обстріли позицій підрозділів ЗСУ та населених пунктів з боку терористів, тимчасово припинявся пропуск транспортних засобів та осіб в контрольних пунктах «Георгіївка» та «Курахове» на дорожньому напрямку «Донецьк – Курахове».

Дії українських військових

В Донецькому аеропорту триває бойова операція. Внаслідок боїв терористи підірвали злітну смугу. До позицій сил АТО надійшли додаткові резерви, доставлені боєприпаси.

Наступ бойовиків та російських військових на Луганщині біля 29-го та 31-го блокпостів ЗСУ на Бахмутській трасі зупинено. Під час бою сили АТО відійшли від 31-го блокпосту до опорного пункту. Отримавши підкріплення і боєприпаси, українські військові продовжують вести бій.

Втрати

Протягом доби 1 український військовослужбовець загинув, 40 отримали поранення.

Позиції російсько-терористичних військ

Біля Луганська зафіксовано появу значної кількості російських солдатів без розпізнавальних знаків. В місті Краснодон – близько 60 танків, понад 50 БМП і БТР, близько 100 ТБМ «Тигр».

У Горлівці відбувається заміна бойовиків бандформування «ДНР» на підрозділи ЗС РФ.

В районах міст Шахтарськ і Торез зосереджено близько 100 танків ЗС РФ.

573230b0779999e8dc011334eebab33b