Черкащани стали навколішки перед “кіборгом” (фото)

22 Січня 2015 14:34

Сьогодні в Черкасах прощалися із Олексієм Панченком. 40-річний десантник із  95-ї аеромобільної бригади загинув 18 січня під Донецьким аеропортом. Разом із іншими бійцями черкащанин проривався на підкріплення “кіборгів” у Донецькому аеропорту.

DSC01958_новый размер

DSC02015_новый размер

DSC02025_новый размер

На прощання з “кіборгом” до Будинку Рад прийшло майже тисяча черкащан: рідні, знайомі, колеги і просто небайдужі містяни, які вирішили віддати данину пошани герою. Представники влади вручили батькові загиблого відзнаку “За заслуги перед Черкащиною”.

DSC02038_новый размер

DSC01981_новый размер

На прощання з героєм прийшли і його однокласники. “Був тихий, спокійний хлопець, лишив по собі гарні спогади. Після школи навчався в Черкаському “пожежному” інституті і лишився там працювати, зараз там вчиться його син. Ми й не знали, що він “кіборг”, дізналися про це з інтернету вже коли написали про його загибель в аеропорту. Були вражені”, – крізь сльози розповідає однокласниця Олена Павленко.

DSC02080_новый размер

DSC02087_новый размер

DSC02094_новый размер

DSC02129_новый размер

Коли труну з загиблим виносять на вулицю під вигуки “Героям слава!” з десяток молоді стає на одне коліно. Це – активісти з МГО “Сокіл”. До них долучаються інші містяни, вшановуючи пам’ять героя.

“У цьому році до Дня соборності України 22 січня ми планували провести всеукраїнську акцію “Ланцюг єднання”, але, на жаль, у Черкаси надійшли невтішні новини. Ледь не кожного дня нам доводиться ховати наших героїв. Ми вирішили створити ланцюг єдності. Вважаємо, що в такі трагічні дні для Черкас немає місця для урочистих заходів. Але все одно – ми маємо показати ворогу, що ми єдині, нас не зламати і навіть незважаючи на такі втрати ми будемо продовжувати боротися за нашу єдину Україну”, – каже Діана Тяско з МГО “Сокіл”.

DSC02165_новый размер

DSC02149_новый размер

Фото Сергія Черкасова