За 5 тисяч хабара чиновнику “світить” 10 років за гратами

22 Січня 2015 09:13
poltava.to

poltava.to

Чиновник, який мав боротися зі стихійною торгівлею, вирішив зробити на цьому бізнес. Про систематичні побори довідалися працівники міліції та затримали хабарника «на гарячому». За вчинене зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі.

В ході реалізації матеріалів кримінального провадження, відкритого слідчим управлінням за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Черкаській області затримали службовця Управління інспектування Черкаської міської ради.

Як встановили працівники міліції, зловмисник, будучи державним службовцем 6 категорії 10 рангу, використовуючи своє службове становище, вимагав неправомірну вигоду у розмірі 5 000 гривень від місцевого жителя за не притягнення останнього до адміністративної відповідальності. Крім того, зловмисник гарантував у подальшому безперешкодне здійснення ним торгівельної діяльності у невстановлених місцях.

Отримавши необхідну доказову базу, оперативники затримали хабарника «на гарячому» під час передачі обумовленої суми грошових коштів в одному з кафе міста Черкаси.

За даним фактом проводиться розслідування кримінального провадження відкритого за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. Зловмисника затримано згідно статті 208 КПК України.