Чорнобаївські депутати проситимуть Томенка “оформити” екологічне лихо

23 Січня 2015 16:47

DSC_00351-600x400Сьогодні на сесії Чорнобаївської районної ради депутати вирішили звернутись до голови Комітету з екології Верховної Ради, земляка Миколу Томенка допомогти оформити документи щодо того, що очисні споруди у райцентрі є екологічно небезпечними, тож на них необхідно виділити кошти із відповідного фонду Держбюджету.

Справа в тому, що згідно із висновками відповідних комісій очисні споруди у смт. Чорнобай не підлягають реконструкції, а щоб збудувати нові лише для початку треба 7 млн. грн. Зрозуміло, що ані в районному, ані в обласному бюджеті таких коштів немає.

“То, може, давайте попросимо Томенка, щоб він допоміг нам юридично довести, що наші очисні – це екологічне лихо. Бо воно ж так і є. А вже потім просити грошей із екологічного фонду на будівництво. Подібним шляхом пішла Золотоноша, і там вдалося вибити гроші на реконструкцію. А вже як підуть якісь кошти, будемо всім миром стягуватись, бо якщо цього не зробити – отруємо Дніпро, адже стоки йдуть прямо туди”, – запропонували депутати і доручили підготувати відповідне звернення райдержадміністрації.

Подібна ситуація і у смт. Іркліїв, тільки там потрібно 5 млн. грн. на реконструкцію плюс витрати на проектно-кошторисну документацію.

Джерело: Дзвін