Перших бійців БТО “Черкаси” привезли на ротацію у пошарпаному автобусі з плівкою замість вікон (відео)

24 Січня 2015 09:45
vikka.ua

vikka.ua

У п’ятницю 23 січня ввечері в Черкаси на ротацію з Донеччини приїхало 25 бійців батальйону територіальної оборони “Черкаси”, які нині належать до лав 4-го мотопіхотного батальйону. Містяни, які зібралися в центрі міста, зустріли їх гаслами “Герої!”, “Слава!”, квітами і обіймами.

Утім, піднесений настрій трохи зіпсував вигляд транспорту, що ним керівництво забезпечило транспортування черкащан додому.

“…обдертий “дореволюційний” автобус, який би вже давно мав лежати на смітнику, але чомусь їздить… Вікон у ньому немає – натягнута плівка замість них. І ніхто б не здогадався, що це за сором. Але це так привезли в обласний центр бійців колишнього батальйону територіальної оборони “Черкаси”. На довгоочікувану ротацію. Вранці мене телефонував один із воїнів розказати, в яких жахливих умовах вони кинуті в Запорізькій області. “Та мені на передовій краще було”, – каже воїн із позивним Розетка. І тут їх привозять в автобусі такому, як і ті умови. Так, їх зустрічав обласний військовий комісар Курбет, там був заступник губернатора Коваль. Не знаю, чи їм соромно було за той автобус. Але в більшості людей саме через це текли сльози… Люди вигукували “герої!!!”, а при цьому навертався комок до горла… ГЕРОЇВ зустрічають і возять не так!!!”, – обурилася у своєму фейсбуку прес-секретар черкаської Самооборони, журналістка Юлія Фомічова.

Фомічова повідомила, що сьогодні після обіду в Черкаси приїде на ротацію ще сотня бійців батальйону “Черкаси”. Їх привезуть на гарному автобусі, який надав ПАТ “Азот”, відгукнувшись на прохання самооборонівців.

“Сподіваюсь, що їх зустрічатимуть із почестями, як вони на те заслуговують. Однак цілий день мене мучить питання: навіщо нам узагалі влада, якщо ми так добре самоорганізовуємось??? Для хлопців, які 137 діб захищали нашу Батьківщину в зоні АТО, У ВЛАДИ не знайшлося автобуса та пального, аби привезти їх додому на ротацію…”, – зауважила журналістка.

відео Дмитра Ночевнова