Ситуація на сході України станом на 24 січня

24 Січня 2015 13:46

Ситуація на сході країни станом на 12:00 24 січня 2015 року за даними РНБО України, Прес-центру АТО, групи Інформаційний спротив та волонтерів. 

Обстріли

З 18-ї години 23 січня і до 6.00 суботи, терористи здійснили 27 обстрілів по позиціям сил АТО та населеним пунктам.

Напрями обстрілів

На ділянці Кримське – Слов’яносербськ протягом останньої доби тривали бої між передовими підрозділами українських військ, які обороняли рубіж і плацдарм по р. Сіверський Донець. Відзначено широке застосування противником бронетехніки і артилерії – на ділянці між н.п.Новотошковское і Сміла. О 09.25 бойовики незаконних збройних формувань здійснили черговий терористичний акт — з реактивних систем залпового вогню «Град» вони обстріляли східну околицю Маріуполя.

Втрати

За добу в зоні АТО загинув один військовий, і ще 20 — отримали поранення. В результаті обстрілу бойовиками Маріуполя, житлового сектору в районі вулиць Київська, Олімпійська, 1 травня, загинули 10 осіб. Станом на 12:00 до місцевих лікарень привезли 46 поранених.

Позиції російсько-терористичних військ

Безпосередньо на кордоні України з РФ в районі Новоазовська зосереджений резерв російсько-терористичних військ для заповнення можливих у разі настання втрат і доукомплектування наступаючих тактичних груп. Одночасно противник зосереджує сили в районі н.п. Ясіноватая. Зокрема, в даний район прибула тактична група російсько-терористичних військ .У складі тактичної групи – до 25 бойових броньованих машин, а також 2-х батарейний змішаний артилерійський дивізіон.

e6ae21fb4c95bd8e3ac8d0be20a3ed60