Правила гігієни в соцмережах

29 Січня 2015 10:30

10923262_1150230218339887_8886941074604238301_nЯк реагувати на тролінг у соціальних мережах? Експерти з мережі стверджують, що інтернет-тролінг побудовано на першій емоції користувача. Відтак не слід відповідати відразу: якщо після 10-секундної паузи не виникло бажання писати відповідь – не пишіть!

Увага:
– спростування гидоти під гидотою – ширить її у мережі;
– смайлик у полі під гидотою – ширить її;
– будь який контакт з гидотою – ширить її;
– будь яке висміювання гидоти, іронізування і розміщення під егідою “дивіться, яку гидоту вони пишуть” – ширить гидоту і так далі…

Єдиний шлях – блокування посту і його автора.

Виберіть собі перевірені джерела інформації (виберіть самостійно, раз ви вже у мережі – витратьте на це час).

Варто ставитися до інформації зважено. Спілкуйтесь, обговорюйте, прислухайтесь, домовляйтесь, виносьте загальні рішення. Ворог найбільше воліє нашого мовчання і розбрату. 

Пояснюйте своєму оточенню важливість антитролінгу. Пояснюйте ввічливо, спокійно, аргументовано, багаторазово, а не вимагайте – ми за повагу свободи думки і слова! Виховуйте власний простір спілкуваня.

Дізнавайтеся про реальний стан речей на фронті і у тилу із офіційних джерел.

Вимагайте від інтернет-видань, від друкованих видань, від телевізійних і радіоканалів підтвердження надаваної інформації з посиланням на координати учасників подій та імен і контактів авторів сюжетів. Не лінуйтеся – один місяць таких запитів примусить  редакторів відповідати за свої слова.

Соромтеся бути бездумно використаним. Підключайте відповідальність, ви розумні люди, що шукають істину серед непотребу. 

Будь відповідальним громадянином України!

Перечитайте закон про надання інформації на запити громадян. Посилайтеся на нього у переписці зі ЗМІ і у судових позовах.

Невідкладайте блокування тролів і провокаційних сайтів у мережі. Одного разу пройшовши шляхом блокування недостовірних джерел, ви створите прецедент якісного фільтрування контенту, адміністратори мереж реагують на колективні повідомлення і позови.

Попросіть  знайомих журналістів і представників ЗМІ бути відповідальними.

Бережіть себе і своє оточення від нервозу. Ворог чекає на нашу зневіру, втому, недовіру до власного уряду, армії, народу. І, як результат, ворогу потрібен наш розбрат, сварки, взаємні претензії і виправдання.

Відповідальність громадянина полягає у співпраці з дежавними органами. Бути громадянином  – блокувати антидержавні і антиукраїнські прояви у нашій державі.

СБУ працює. Ось номер безкоштовного телефону: 0 800 501 482.

Будьте пильними і згуртованими. Підтримуйте військових, волонтерій і один одного, разом ми сила!