У Черкасах нагородили студента, який урятував життя двох людей (відео)

29 Січня 2015 13:11
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Першокурсник Черкаського медичного коледжу Максим Капура цієї неділі врятував двох людей, що провалилися під кригу на Дніпрі. Ризикуючи власним життям, проте, неухильно дотримуючись усіх правил порятунку потопаючого, Максим витягнув з ополонки хлопчика та дорослого чоловіка, які в той момент перебували на межі життя і смерті.

“Лід тріщав піді мною і було дуже страшно, але не за себе, а за цих людей, які просто зараз можуть загинути на моїх очах. Врятований хлопчик так замерз, що майже не відчував свого тіла і ледве міг рухатись”, – згадує юний рятівник.

Випадковий перехожий, який також помітив цю подію, прибіг на допомогу із мотузкою. Об’єднавши зусилля, їм вдалося витягнути з ополонки і потопаючого чоловіка.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Максим не залишив врятованих людей і після того, як усі потерпілі опинилися на березі. Він завів переляканих хлопчиків до найближчого магазину та дав врятованому семикласнику свою куртку. Тим часом подруга Максима викликала “швидку” і рятувальників. На місце події оперативно приїхало два чергових караули з найближчих пожежно-рятувальних частин, проте, як стверджують самі рятівника, якби не мужність Максима Капури, надзвичайна подія могла б закінчитися трагедією.

“Дії Максима, незважаючи на його молодий вік і недосвідченість у рятувальній справі, були дуже сміливими та професійними. Це і врятувало життя потерпілим, адже з цієї історії бачимо, що неправильно проведені рятувальні дії можуть стати фатальними і для самого рятувальника. Лід – дуже підступна річ. Одна помилка може коштувати життя”, – зауважив начальник Черкаського міського відділу Управління ДСНС у Черкаській області Андрій Хижняк.

Юного рятувальника нагородили “по гарячих слідах”. У черкаському медколеджі, де Максим здобуває професію фармацевта, були проведені урочисті збори. Голосними оплесками вітали юного героя його одногрупники. Від рятувальної служби області Максим отримав грамоту “за врятовані життя” і фотоапарат, а також був премійований рідним навчальним закладом.

Черкаська обласна рятувальна служба номінуватиме Максима Капуру на Всеукраїнську премію “Герой-рятувальник року”.