Міноборони замовило “Фотоприладу” аж 14 прицілів до гвинтівок

2 Лютого 2015 09:00

41_bigЗаступника голови Черкаської ОДА, керівника апарату облдержадміністрації Віталія Коваля обурила бездіяльність чиновників Міноборони щодо забезпечення армії всім необхідним.

У той час, коли кожний українець зі своїх копійчаних доходів передає на потреби армії кошти, держава і палець об палець не вдарить, щоб забезпечити Збройні Сили України необхідими речами.

Дійшло до того, що дороговартісну апаратуру, яка допомагає військовим протистояти агресії РФ і рятує їхні життя в бою, постачають волонтери, а не держава.

Від самого початку війни волонтери, а не держава купували для вояків бронежилети, тепловізори, оптику для стрілецької зброї, приціли для танків.

Спливає одинадцятий місяць з початку москальського вторгнення в Україну, а все залишається майже так, як було у перші дні війни.

На цей аспект і вказав Віталій Коваль, спілкуючись із волонтерами на круглому столі, що відбувся у стінах Черкаської ОДА.

– Пам’ятаєте, як керівники держави відвідали “Фотоприлад”? Ми показали їм все. Вони сказали, що будуть замовлення. І що ви думаєте замовили? 14 прицілів на гвинтівки! Три місяці тому ми подали на Міноборонпром інформацію про те, що в нас Смілянський машинобудівний завод готовий виготовляти пересувні мобільні хлібопекарні. І зіштовхнулись із звичайною бюрократичною тяганиною. Ми готові за свої кошти на місцях уже виготовити одну таку і відправити на Схід, щоб переконалися, що 600 буханок хліба на добу – це нормально. Це ж легше, ніж везти туди хліб. Вони б там собі хліб пекли на місці. І поруч можна було б облаштувати невеличкий роздавальний пункт теплої їжі. Але три місяці минуло, і все залишається так як було. Ставлення у них таке: «Ініціюєте – робіть!», – не втримався Віталій Коваль.

Джерело: Дзвін