Ситуація на сході України станом на 3 лютого

3 Лютого 2015 13:00

Ситуація на сході країни починаючи з 12:00 3 лютого 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційнийопір» та волонтерів.

Дії українських військових

За даними групи «Інформаційний опір», протягом останьої доби російсько-терористичні угруповання на Луганщині понесли серйозні втрати, зокрема, в н. п. Красний Луч та Антрацит медичні заклади, що перебувають на контрольованій терористами території, переповнені. Як зазначають, у прес-центрі АТО, українські військові вдало відбили атаку бойовиків у Станиці Луганській.

В районі Попасної сили АТО відбили атаку, знищивши один БМП-2 та автівку сепаратистів. В районі Брянки та Стаханова українські артилеристи «накрили» ряд військових об’єктів супротивника, у т. ч. один з пунктів управління. Після цього терористи залишили низку позицій поблизу Брянки. Поблизу н. п. Металіст вогневим ударом артилерії знищений пункт управління російсько-терористичних військ.

Втрати

Як заявляють у прес-центрі АТО, протягом минулої ночі бойовики зосередили свою увагу на позиціях українських військових на Луганщині. З реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» тричі було обстріляно Верхню Вільхову, а також Артема та Щастя. Н. п. Кримське, Сокольники, Верхня Вільхова та Трьохізбенка зазнали обстрілів з мінометів. З артилерії ворог наніс удар по Станиці Луганській, де також відбулося бойове зіткнення підрозділів сил АТО та бойовиків. З артилерії та мінометів терористи обстріляли Трьохізбенку.

На Донецькому напрямку з «Градів» та мінометів були обстріляні селища Нєвельське та Водяне, з мінометів двічі вогонь вівся по Красногорівці та Піскам. Практично не припинявся вогонь терористів по селищу Тоненьке, яке зазнало ударів ворожої артилерії чотири рази.

Після Авдіївки, Мар’їнки, Дебальцевого, Дзержинського, бойовики завдали артудару по Кураховому. Прес-служба МВС в Донецькій області повідомляє, що внаслідок цього загинули 6 мирних жителів (у тому числі 11-річна дівчинка), 18 – поранено.

Крім того, як повідомляє координатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук, поблизу Авдіївки артобстрілом з боку терористів накрите військове містечко, зафіксовані пожежі, постраждали кілька об’єктів комунальної інфраструктури.

f48da1d12e9c6590c242820880c1eb6d