Катеринопільщина попрощалася з “Німцем”

4 Лютого 2015 15:33

1423054050_kater-13 лютого у смт. Єрки на Катеринопільщині в останню путь проводжали земляки  Руслана Бобурова (позивний «Німець»), який загинув 31 січня від снарядів ворожого «Граду» у місті Щасті на Луганщині.

Руслан Юрійович Бобуров народився 23 березня 1966 року в селі Сигнаївка, Шполянського району в родині залізничників. З часом батьки переїхали на постійне місце проживання до селища Єрки Катеринопільського району.

У 1985-1987 роках здійснював строкову службу в Афганістані.

Опісля працював у будівельній організації ПМК в місті Ватутіне, згодом працював у пожежній частині селища Катеринопіль. У районі його знали, бо мав «золоті руки».

Працювати та жити, допомогти знайти своє місце в житті синові та доньці, добудувати будинок – всі ці життєві мрії стали на другий план, коли в Україні розпочалася Революція Гідності. Руслан Бобуров став активним учасником Євромайдану. Коли ж на Сході розпочалися воєнні дії, колишній афганець, майданівець, не задумуючись, став одним з перших «айдарівців».

1423053995_kater-2Русик (так називали його побратими) став легендою батальйону і серцем кожного бою. Про Руслана «Німця» дійсно ходили легенди. Говорили, що він один вартий цілої роти солдатів, і що немає зброї, яку він не міг би вивчити і використати проти ворога на усю її потужність. Усі, хто хоч раз був у батальйоні «Айдар», чули розповіді про «Німця» – цим позивним сепаратисти лякали своїх новачків і радили не потрапляти під приціл «німцевого» кулемета, який він жартівливо називав «Машка» і зенітної установки, яку називав «Мамка».

Прощання з Русланом Бобуровим розпочалося в м. Києві на Майдані Незалежності, де пройшли траурні події. Зі столиці колона машин рушила до смт Катеринопіль. Попрощатися з загиблим Героєм виходили жителі міст і сіл, що знаходяться по київській трасі. Люди в скорботі ставали на коліна.

У рідному селищі церемонія прощання проходила у районному будинку культури. Цілу ніч тривала прощальна панахида, віддати шану Герою приходили друзі, односельці, всі, хто його знав і незнайомі люди. Також, в останню дорогу приїхали провести свого побратима 12 бійців добровольчого батальйону «Айдар».

До кладовища у смт Єрки труну з тілом Руслана Бобурова його друзі і бойові побратими несли на руках у супроводі більше трьох тисячної траурної процесії.

Під звуки прощального салюту Катеринопільщина попрощалася зі своїм Героєм.