Ситуація на сході України станом на 4 лютого

4 Лютого 2015 13:00

Ситуація на сході країни починаючи з 12:00 4 лютого 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний спротив» та волонтерів. 

Обстріл 

За вчорашній день сили АТО піддавались обстрілам з боку підконтрольних бойовикам територій 8 разів.

Напрямки обстрілів 

Гнутово – 3 обстріли, Чермалик – 3 обстріли, Миколаївка – 1 обстріл. Обстріл вівся з мінометів і стрілецького озброєння. У напрямку Маріуполя по місцю розташування однієї з позицій сил АТО на якій несе службу полк «Азов», вчора увечері був відкритий вогонь з РСЗО «Град». Постраждалих немає.

Перегрупування військ бойовиків

За інформацією групи «Інформаційний опір», в районі Дебальцевого бойовики проводять перегрупування сил, намагаючись після зриву наступу в районі Вуглегірська домогтися «корінного перелому» у наступальних діях. Зокрема, в район Дебальцевого противник додатково перекинув 18 танків, 23 бойових броньованих машини і близько 55 одиниць критого вантажного автотранспорту.

Втрати

За інформацією Луганської ОДА через обстріл бойовиками Попасної, Щастя і Станиці Луганської 3 людини загинули, ще декілька тіл залишаються під завалами.

За інформацією ГУ Міністерства внутрішніх справ в Донецькій області за минулу добу на Донеччині при обстрілі загинули 4 мирних жителів, 7 поранені.

4bb782e6d49021cb03d6ec8c8a1df17a