У Черкасах почали тестувати німецькі метеостанції, які допомагатимуть у прибиранні доріг

4 Лютого 2015 11:00
facebook.com/Андрій Бортник

facebook.com/Андрій Бортник

Фірма-підрядник ЧСУ-525, яка виграла тендер на зимове прибирання доріг у Черкасах, отримала мобільні дорожні метеостанції виробництва німецької компанії Lufft.

Встановлені в різних кінцях міста такі метеостанції постійно моніторитимуть зміни в погодних умовах і забезпечать точним прогнозом погоди. За кілька днів їх почнуть встановлювати в різних кінцях міста. Про це у своєму фейсбуку повідомив директор підприємства Андрій Бортник.

“Нарешті отримали обладнання, з’єднали за допомогою стільникового зв’язку в єдину мережу та з нашою диспетчерською. Зараз добу триватиме тестування обладнання, а потім почнеться їх встановлення в різних кінцях міста, в спеціально визначених місцях. Їх задача – забезпечувати нас точною інформацією про прогноз погоди та про інтенсивність опадів. Така інформація була нам вкрай потрібна для програмування комп’ютерів солерозкидачів та для прийняття своєчасного рішення про превентивну обробку. Приємно, що ми перша українська компанія, що взялась за впровадження даної технології, яка широко застосовується в ЕС”, – повідомив Бортник.

facebook.com/Андрій Бортник

facebook.com/Андрій Бортник

Раніше Бортник інформував, що такі метеостанції по перших сніжинках здатні визначити інтенсивність снігопаду – дані, які важливі диспетчеру для програмування комп’ютерів солерозкидачів. Крім того,  вони зможуть надати високоточний прогноз утворення ожеледиці за 5 годин до її появи. Це дасть змогу здійснити превінтивну обробку і перемогти ожеледицю ще до того, як дороги вкриє льодова корка.

ЧСУ-525 цього року застосовує новітні технології в прибиранні доріг. Вони використовують замість звичної піщано-соляної суміші соляний розчин із додаванням спеціальних присадок.