За добу на Черкащину прибуло 37 переселенців

6 Лютого 2015 08:49
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Станом на 4 лютого на території Черкаської області перебуває 11 тисяч 852 особи, які переміщуються з району бойових дій, зокрема, 2170 дітей. За останню добу до Черкаської області прибуло 37 переселенців. У зв’язку з продовженням військового протистояння у Донецькій та Луганській областях між російсько-терористичними угрупованнями та силами АТО кількість переміщених українців на Черкащині збільшується, інформують в ОДА.

За словами заступника керівника обласного штабу з питань,  пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО  Сергія Озерана, серед переміщених громадян – пенсіонери, інваліди та маленькі діти. Вони прибувають, зокрема, з Дебальцевого та інших окупованих територій.

“Усіх зустрічаємо, допомагаємо з транспортом, надаємо психологічну підтримку, їжу, необхідні речі та забезпечуємо тимчасовим житлом”, – запевник Озеран.

Так, 1130 родинам призначено державну соціальну допомогу, 4926 сім’ям – допомогу для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг. Комісією з питань надання одноразової грошової допомоги прийнято рішення 1737 громадянам виділити допомогу за рахунок коштів обласного бюджету.
З питання переведення виплати пенсії за місцем фактичного проживання до управління Пенсійного фонду України в області звернулось 5358 осіб. Щодо цих звернень для переведення вжито відповідних заходів.

“На сьогодні для розміщення переселенців на території області підготовлено 46 об`єктів, де можливо розмістити 215 осіб. Також в інтернатних закладах області є 220 місць для розміщення дітей без батьків. Основним завданням нині є створення додаткових резервних місць, вжиття всіх можливих заходів щодо доставки, розміщення та забезпечення житлом переміщених осіб”,  – зазначає голова штабу Віталій Коваль.