Cитуація на сході України станом на 9 лютого

9 Лютого 2015 14:02

Ситуація на сході країни станом на 12:00 9 лютого 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір», журналістів та волонтерів. 

Обстріли

Протягом останньої доби, російсько-терористичні війська більше 70 разів обстріляли позиції сил АТО з використанням стрілецької зброї, «Градів», артилерії, танків і мінометів.

Зокрема, найбільш напружена ситуація фіксується на Дебальцевському напрямку. У цьому районі фіксується накопичення ворожої техніки з боку Стаханова і Сніжного. За день російські найманці 13 разів обстріляли Дебальцеве і околиці з артилерії та 5 разів невдало намагалися штурмувати наші позиції.

Певна активізація обстрілів спостерігається і на Луганському напрямку. В цілому, на цьому напрямку було зафіксовано 18 обстрілів.

На Донецькому напрямку найбільше постраждав селище Піски. Бандити 6 разів вели вогонь по населеному пункту.

Дії українських військових

Наша артилерія завдає ворогу безповоротних втрат на місцях зберігання, ремонту бойової техніки, озброєння, знищує склади та бази зберігання боєприпасів.

За мінімальними підрахунками лише протягом минулих 10 днів українські воїни-артилеристи знищили колону техніки та озброєння, бойову та автомобільну техніку та живу силу противника, декілька складів із боєприпасами, велику кількість артилерійських батарей ворога. Також, за оперативною інформацією, вчора в районі 31-го блокпосту сили АТО знищили ворожий танк противника.

Нещодавно українські військовослужбовці здійснили вилазку на окуповану територію та захопили ворожий танк Т-72. У машині також було виявлено документи та сухпайок російської армії.

Ситуація на позиціях бойовиків

За даними розвідки, РФ продовжує перекидати на окуповану територію Донбасу вантажі зі зброєю, боєприпасами, пально-мастильними матеріалами. Протягом 7-8 лютого державний кордон України у пункті пропуску «Ізварине» перетнуло близько 1500 військовослужбовців ЗС РФ і понад 300 одиниць військової техніки – самохідні артилерійські установки, БМ-21 «Град», тентовані вантажівки тощо. Колони прямували до міст Луганськ, Дебальцеве і Антрацит.

Втрати

За минулу добу 9 українських військовослужбовців загинули, 26 – зазнали поранень.

fd06f8a7092f0fe85328f3b46c7c1a02