У Чигиринському районі на пожежі врятовано 80-річного пенсіонера

10 Лютого 2015 16:00
zaholovok.com.ua

zaholovok.com.ua

У понеділок 9 лютого о 20:10 в селі Рацево Чигиринського району сталася пожежа у надвірній споруді по вулиці Адамівській. Сусіди, які побачили дим та вогонь, що виходили з вікон будинку, негайно викликали рятувальників.

Ще до прибуття працівників ДСНС люди допомогли 80-річному господарю покинути палаючу споруду та передали його до рук лікарів. Наразі життю та здоров’ю пенсіонера нічого не загрожує. Чигиринські рятувальники, які оперативно прибули на місце події, близько двох годин боролися зі стихією вогню. Завдяки професійним діям вогнеборцям вдалося успішно ліквідувати загорання та запобігти поширенню вогню на поруч розташований житловий будинок.

Рятувальники зазначають, що пожежа сталася від короткого замикання старої електропроводки, ізоляція якої не витримала перенавантаження. У результаті пожежі вогнем знищено меблі та побутову техніку. Збиток завданий вогнем склав 30 000 грн.

Управління ДСНС України у Черкаській області звертається до громадян: Будьте вкрай обережними під час користування електроприладами! Не залишайте ввімкнені електроприлади без нагляду! Не користуйтеся несправними електроприладами та вчасно перевіряйте електромережу на справність! У разі виникнення пожежі, категорично заборонено гасити електричні прилади водою! Не перевантажуйте електромережу – це призводить до короткого замикання.