Ситуація на сході України станом на 11 лютого

11 Лютого 2015 12:42

Ситуація на сході країни станом на 12:00 11 лютого 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. 

Обстріли

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. В ніч з 10 на 11 лютого терористи 27 разів обстріляли позиції українських військових.

Цієї ночі найбільша кількість обстрілів фіксувалася на Луганському напрямку. Під обстріли артилерії та реактивних систем залпового вогню терористів потрапили населені пункти Гірське, Новотошківське, Вільхове, Станиця Луганська. По селищу Верхня Вільхова бойовики тричі вели вогонь з «Градів» зі сторони Російської Федерації.

Продовжується активність проросійських незаконних збройних формувань і на Дебальцівському напрямку. Вночі тричі вівся вогонь по місту Дебальцево. Крім цього постраждали Попасна, Золоте, Луганське.

На Маріупольському напрямку двічі ударів ворога зазнали Павлополь та Новоселівка.

Дії українських військових

У відповідь артилерія сил АТО нанесла низку точних ударів по бойовикам, в результаті яких противник поніс суттєві втрати. Наголошуємо, що сили АТО наносять ураження проросійським незаконним збройним формуванням лише в разі відсутності в місці скупчення бойовиків мирних мешканців.

Прес-центр АТО повідомляє, що протягом минулої доби силами українських військових було знищено 87 бойовиків та 42 одиниці бойової техніки: 12 танків, 14 реактивних систем залпового вогню та 16 бойових броньованих машин.

Втрати

За останню добу загинуло 19 українських військовослужбовців, ще 78 були поранені.

46ae11e1553b67e4a124df152f0ba481