Уряд повинен виправити свою помилку і забезпечити фінансування дитячого спорту, – Томенко

11 Лютого 2015 14:00

131da6b947dc3af7b22a856e48f20bebКабінет міністрів України нарешті повинен визнати серйозну помилку в плануванні державного бюджету на цей рік, через яку не гарантоване фінансування мережі дитячих спортивних та юнацьких шкіл. Це призведе до катастрофічних наслідків вже до кінця цього року.

Про це сказав віце-президент Національного олімпійського комітету України, народний депутат Микола Томенко в інтерв’ю телеканалу “Україна”, інформує прес-служба політика.

“Якщо не буде зроблено ніяких змін, то 2015 рік може увійти в історію, як рік знищення мережі дитячих спортивних шкіл України. Це означатиме не лише звільнення тренерів, а можливу приватизацію землі та спортивних об’єктів, які створювалися за останні роки”, – пояснив віце-президент НОК України.

За словами Томенка, спроба уряду зробити крайніми голови обласних та районних адміністрацій виглядає непереконливою, оскільки серед пріоритетів, які сьогодні панують в місцевих громадах, важливішу роль відіграє фінансування все-таки охорони здоров’я і освіти, а не спорту. Тому уряд повинен прогарантувати коштами з державного бюджету утримання системи фізичної культури й спорту.

До того ж, на переконання Томенка, на це не потрібно надзвичайно великих коштів: “Для того, щоб зберегти в бодай теперішньому розмірі утримання дитячих спортивних шкіл, необхідно 150-200 мільйонів гривень. Це не є велика сума, яку неможливо знайти. А от ціна питання полягає в тому, або це все буде ліквідовано або воно продовжить працювати”.