Україна може вирватися з 23-річного стану буферної зони , – політичний блогер Олег Пономарь

12 Лютого 2015 16:00

Україна може вирватися з 23-річного стану буферної зони і стати інституціональної частиною Європи, а не тільки географічною. Про це політичний блогер черкащанин Олег Пономарь розповів у інтерв’ю журналу “Країна” (№6 (259) від 12 лютого).

DSC04787_новый размер

На думку експерта, план стримування Москви США і країнами ЄС розрахований на два роки. “Мета плану – кінець російської агресії в Україні та усунення Путіна з посади. Якщо цього досягнуть, почнеться визначення майбутнього Росії. Зараз є три найімовірніші варіанти. Перший: заміна однієї групи політичної еліти на іншу, прозахіднішу. Другий: роздроблення Росі на кілька країн. Третій: хаос. Усе це може й перетинатися – і чистого сценарію не буде”, – каже Пономарь.

Блогер упевнений, якщо американці хочуть бачити передбачувану Росію, то для України зараз є той час, коли держава  може вирватися з 23-річного стану буферної зони і стати інституціональної частиною Європи, а не тільки географічною.

Говорячи про те, як діяти зараз українцям на фронті, Олег Пономарь зауважив, що  конче необхідна модернізація і підготовка: “Наступати ми не готові, бо будуть великі жертви. Нам потрібна модернізація економіки й армії. Навесні, коли переозброємося, будемо бачити”.

“В Україні часто згадують приклад хорватів, які відбили у сербів свої території. Але це зайняло чи не сім років. І весь час ситуація була – ні миру, ні війни. Якщо навесні ми не будмо готові – значить пізніше. Зараз прогнозувати складно, бо не відомо, як підуть реформи в армії та країні. Також багато залежатиме від стану Росії. Її послаблення також займе якийсь час”, – сказав експерт.

Для довідки:

Олег Пономарь – 46 років, політичний блогер. Народився в Черкасах у сім’ї інженерів. Батьки працювали на заводі “Хімволокно”. Пісдя армії вивчав фінанси в Київському торговельно-економічному інституті. На початку 90-х переїхав до Канади. Кілька років тому повернувся в Україну, живе в Черкасах. За постами Пономаря у фейсбуку стежать близько 15 тисяч людей.