В Умані пограбували волонтерку “Народного тилу”, яка везла гроші на купівлю автомобіля для АТО

12 Лютого 2015 09:00
en.molbuk.ua

en.molbuk.ua

В Умані пограбували волонтерку. Повідомлення про крадіжку грошей у волонтера “Народного тилу” надійшло до міліції вночі 9 лютого.

За словами начальника управління МВС України в Черкаській області, інформація була негайно зареєстрована, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Як було з’ясовано, потерпіла приїхала на власному автомобілі на заправку в місті Умань, заправила автомобіль та від’їхала вбік. Сумку з грошима жінка залишила в незачиненому автомобілі, а сама пішла в приміщення АЗС. Цим і скористалися крадії – вихватили з машини сумку, сіли в своє авто і швидко зникли.

Під час спілкування з потерпілою та свідками пригоди отримати будь яку корисну інформацію не вдалося, зауважують в міліції. Свідки бачили тільки колір автомобіля – чорний. Ні марки автомобіля ні, тим паче, поверхневого опису зловмисників ніхто надати так і не зміг.

На сторінці “Народного тилу” у фейсбуку є інформація про інцидент в Умані. Пишуть, що у вкраденій сумці, крім телефонів, документів і гаманця був конверт з грошима в гривнях і доларах США (50 000 грн та 1500$) та 3-4 тис грн. у гаманці. Гроші у конвертах були призначені для придбання чергового автомобіля координатором проекту “Колеса Народного Тилу” для 5 батальйону 24 бригади (взводу, який героїчно утримував 29 блокпост). Також волонтери звинуватили уманську міліції у “кришуванні” злочину.

У свою чергу начальник черкаської міліції зазначив, що закиди про “кришування” правоохоронцями крадіїв надумана та не відповідають дійсності. За словами Пустовара, відео з камер спостереження були витребувано наступного дня – 10 лютого о десятій годині, про що в телефонній розмові слідчий повідомив чоловікові потерпілої. Дату та час вилучення зафіксовано документально. Наразі проводиться його аналіз та інші слідчо-оперативні заходи щодо встановлення осіб зловмисників.

Пустовар зауважив, що крадіжки з автомобілів на АЗС на автотрасі Е-95 (Київ-Одеса) в даний час досить поширений вид злочину і не притаманний лише для Черкаської області. В минулому році на території, що відноситься до обслуговування Уманського міськвідділу, скоєно 4 подібні крадіжки з автомобілів, за якими відкриті кримінальні провадження. У всіх чотирьох випадках злочинці використовували для втечі різні автомобілі, що дає підставу вважати, що до крадіжок причетні різні особи. В цьому році інцидент із волонтеркою – перший зареєстрований випадок.

До розслідування, за наказом начальника УМВС залучені співробітники обласного апарату УМВС.