Фонд Миколи Томенка “Рідна країна” привітав афганців і воїнів АТО

14 Лютого 2015 12:23

DSC03422+_новый размерНапередодні чергової виведення військ із Афганістану учасник бойових дій в Афганістані, голова фонду “Рідна країна” Микола Томенко спільно із керівником фонду на Черкащині Володимиром Гресем відвідали Черкаський обласний госпіталь для інвалідів війни.

Лікувальним закладом вони опікуються протягом останніх років. Зараз тут проходять лікування й реабілітацію майже 80 афганців та 26 бійців АТО.  Для їх оздоровлення Томенко і Гресь передали масажний стіл, ортопедичні подушки, спортивний інвентар для реабілітації. А також – ласощі до солодкого столу.

“Ситуація в Черкаському госпіталі є показовою. Пропагую і в інших регіонах України, щоб для лікування та реабілітації знаходили механізм, де учасники бойових дій у Афганістані проходили реабілітацію спільно з учасниками бойових дій в АТО. Це надзвичайно важливо, коли наше покоління разом із нинішнім поколінням, що захищає Україну, спільно повертається до активного життя і підтримують один одного, – сказав Томенко. – Я був на відкритті реабілітаційного відділення воїнів АТО і пообіцяв усіляко допомагати госпіталю. Сьогодні ми передали в міру можливостей потрібне для лікування й оздоровлення”.

Томенко додав, що 15 лютого для афганців, – це свято, бо це виведення військ із Афганістану. У Черкаському обласному госпіталі для інвалідів війни він поспілкувався з афганцями, передав вітання від побратимів.