Історії кохання відомих черкасців

14 Лютого 2015 09:06

Про кохання можна говорити безкінечно… Кожна історія любові вчить нас чомусь новому, дарує різнобарвні емоції й безцінний досвід. А чого навчило це почуття наших співрозмовників? Пропонуємо вам кілька історій з життя, які доводять, що кохання може бути різним, але завжди прекрасним.

istorii-kohannya-vidomyh-cherkasciv.12

“Нас познайомили картини…”

Анна Василенко, художниця

Зі своїм чоловіком познайомилася в інтернеті. Тоді я активно рекламувала групу «Авторські картини» в соціальних мережах. Сергій був одним із тих, кому я надіслала запрошення долучитися до спільноти. Він написав першим, запитав, де можна побачити мої роботи, я запросила його на відкриття виставки «Про хвости» в Художньому музеї. Вже тоді мені сподобалося, що людина цікавиться моєю творчістю. На відкриття він не прийшов через роботу. Потім я отримала від нього фото з виставки – він навмисно сфотографувався, щоб я повірила, що він був у музеї. Зараз ми кажемо всім, що нас познайомили картини. Це й справді так… На 8 березня у мене не було планів, вирішила написати Сергію першою. Він запропонував зустрітися.

Зараз інколи думаю, як склалася б доля, якби я не наважилася написати? Може, тоді нічого й не вийшло б… Ми бачилися, коли у нього була відпустка. Він писав теплі смс-повідомлення о 7 ранку, наприклад: «Вдягайся, бо холодно». Боже, та мені ніхто ніколи такого не писав!.. На той період і в нього, і в мене була проблема з житлом (я зі Сміли, він із Чигирина). Я шукала квартиру для себе і не могла нічого знайти. Коли він про це дізнався, запропонував жити разом. Це було, як сніг на голову…

Минулого року Сергій запропонував поїхати на відпочинок у Закарпаття. Був несезон, тому я довго не погоджувалася. Він переконав. Ми поїхали. Якраз на мій День народження Сергій наполіг на екскурсії в мукачівський палац Паланок. Сказав, щоб я гарно вбралася (бо у мене ж День народження), щоб обов’язково вдягла підбори. Ну хто, думаю, вдягає підбори, коли йде на екскурсію в замок? Виявилося, він все спланував і зробив мені там пропозицію. Це було дуже несподівано. Перше слово, яке я сказала, – «Дякую» (сміється). Одружилися ми тієї ж осені.

Після весілля у мене часто запитують, чи не змінилися наші стосунки. Та ні… Сергій просто став більш домашнім, турботливим, сімейним. Як завжди, часто дарує квіти, готує та прибирає, коли я хворію, і найголовніше, завжди підтримує та допомагає у творчості. У нас повна ідилія…

“У сімейному житті треба вміти пропускати деяку інформацію повз вуха, як фільтр”

Олександр Третьяков, директор видавництва “Брама-Україна”

 

Ми познайомилися 15 років тому. Ольга була журналісткою телеканалу «Ільдана», готувала фільм про Любов Зоріну, книгу якої я видавав. Можна сказати, що нас познайомила любов, а потім вже Зоріна. Тепер ми вважаємо її нашою хрещеною мамою. Мені, колишньому журналістові, було цікаво, як нині працюють мої колеги. Тому я щиро зацікавився тележурналістикою… точніше, журналісткою… Зайшов у редакцію, щоб віддати книгу, яку вони хотіли використати у фільмі. Довго не хотів йти, все розпитував у Ольги, де навчалася фаху, хто викладав в університеті, де працювала… Вона мені – «До побачення!», а я все стою і не йду. Ну що ви хочете: молода красива дівчина, член Спілки журналістів, як і я…

Гучного весілля у нас не було, ми взяли церковний шлюб, повінчав нас отець Валерій Копійка. Я сказав Ользі: «Якщо й вінчатися, то тільки у справжнього священика». До народження дітей ми багато подорожували Черкащиною: Корсунь, Стеблів, Лисянка, Легедзине, Канів. Кожного року їздили на 3-4 книжкові фестивалі у Львові, Полтаві, Запоріжжі, Києві. Найпамֹ’ятніша поїздка на фестиваль української культури до Кракова на запрошення Ягелонського університету. Там ми були єдиними видавцями з України.

Діти у нас з’явилися через сім років після знайомства. Знаєте, як кажуть – сім років мак не родив… Отак сталося і в нас. Зараз у нас первісток Любомир та донька Соломійка, молодша на 3 рочки. Другу дитину, до речі, народжували вдома самі. Мій друг лікар, коли дізнався про такі пологи, почав відверто мене матюкати. А потім сказав: «Все ж, ви молодці. Знаєш, що вам допомогло? Тільки віра один в одного».

У сімейному житті не можна мовчати, терпіти. Потрібно давати волю емоціям. Тому що це бомба уповільненої дії. А ще треба вміти пропускати деяку інформацію повз вуха, як фільтр. Визначальний фактор – діти, вони неабияк об’єднують. А порад, як зрозуміти, «твоя» це людина чи ні, не існує. Якщо хтось і наважиться їх давати, то вони все одно будуть засновані на власному досвіді.

 

istorii-kohannya-vidomyh-cherkasciv.12 (2)

“Коханій людині не потрібно присвячувати весь свій вільний час…”

Дмитро Зборовський,ведучий заходів

Зі своєю дівчиною я познайомився на одній із вечірок. Я був ведучим, а вона однією з клієнток закладу, яка постійно замовляла у мене пісню Світлани Лободи «40 градусов». У неї така красива посмішка, що взяти гроші за замовлення пісні я просто не зміг. Потім ми почали спілкуватися, дружити, інколи бачились, але ніяких стосунків заводити не планували.

Цього літа у нас була зустріч, яка все змінила. Ми випадково побачилися в місті. Я катався на велосипеді, зробив зупинку, щоб поговорити по телефону. І тут я відчуваю, що до мене зі спини хтось підходить. То була вона. Коли я запитав, як вона мене впізнала, сказала: «По формах!» Ну так, я ж тоді був у велокостюмі, все облягало (сміється). Потім ми пішли пити каву. Довго говорили про життя, захоплення, стосунки. Після цього попрощались: вона тоді збиралася на відпочинок у Крим, а у мене було багато роботи. Одного вечора ми з друзями відзначали свято 37-го серпня (наша власна назва дня, коли ми збираємося разом, знаходимо вільний від роботи час). Саме у той день вона зателефонувала, я запросив до нас приєднатися. Тоді ми добре провели час: каталися на авто, гуляли біля Дніпра – було дуже весело. З того часу ми почали частіше бачитися, ходити в кінотеатр, спілкуватися, проводити час разом. І вже майже 5 місяців разом.

На зимові свята ми разом поїхали у Чернігів. Провели там цілий тиждень. Чудове місто: багато храмів, історичних культурних пам’яток. Ми блукали по соборах, печерах, ходили в кафе, гуляли по нічному місту. В планах поїхати кудись в теплі країни. Сподіваюся, все вийде… На мою думку, стосунки – це складна робота обох партнерів. Окрім другої половинки, у людини має бути власне життя для саморозвитку. Це запорука здорових та тривалих стосунків.

tim_9126_rcec_a_ss-a

“За 28 років спільного життя він не сказав “Люблю”

Ольга Гладун, директор Черкаського художнього музею

 

З моїм чоловіком, Максимом Гладьком, ми навчалися у Пензенському художньому училищі, там і познайомилися. Він був на курс молодшим, а на цих хлопців я взагалі не звертала уваги. Крім того, він не відповідав моєму ідеалу чоловіка: мені подобалися високі, стрункі, русяві, з блакитними або сірими очима. Так трапилося, що він був єдиним хлопцем із кола моїх знайомих, наділених розумом, мудрістю. Цим він мене і підкорив. Як казала Лоліта Мілявська, однією з найбільш сексуальних частин тіла у чоловіка є розум. Це правда. Ми з Максимом часто бачилися в училищі, багато спілкувалися, ходили на дискусійні клуби, в кіно (але не вдвох, а великою компанією). Я навіть допомагала йому складати сесію. Тоді шанувальників у мене вистачало, дарували квіти, проявляли симпатію. Максим же навіть не насмілювався взяти мене за руку, сказати комплімент. Зараз він згадує: «Ти мені щось розказуєш… про політику, історію… А я все думаю: «Як я її можу поцілувати?»

Першого побачення у нас не було, я навіть не можу точно сказати, як ми розпочали зустрічатися. Здається, я його і поцілувала першою. Класичного весілля теж не було: мене виселяли з квартири, він запропонував своє житло. Коли батьки дізналися про це, сказали, що так не годиться, треба одружуватися. В день весілля на мені була гарна біла сукня, а зачіску я зробила у перукарні неподалік від дому. Весілля проходило без свідків, лише ми вдвох. Після церемонії, пам’ятаю, я його загубила, їздила на таксі, шукала. А він зустрів свого друга-фотографа і спілкувався з ним. Коли ми приїхали додому, батьки накрили стіл, мама «сльозу пустила». От і все.

«Канфєтно-букетного» періоду в нас не було. За 28 років спільного життя він навіть не сказав слова «Люблю». Я з впевненістю можу сказати, що зараз ми дві шестерні, які давно притерлись одна до одної. Не підвищуємо голос, не вживаємо ненормативну лексику. Так, у нас були кризові періоди. Але ми гідно це переживаємо: він знає, коли треба промовчати, зберегти спокій, та й мене, вибачте, складно витерпіти. Нам цікаво вдвох, адже ми постійно навчаємося чомусь новому. З кожним днем ми відкриваємо один одного для себе… Можливо, це і є щастя.

Джерело: in.ck.ua