Без підвищення пенсій і зарплат ВР не підтримає зміни до бюджету, – Томенко

16 Лютого 2015 12:47

22-tomenko2Без змін до бюджету в частині підтримки охорони здоров’я, освіти та індексації пенсій і зарплат Уряд не матиме у Верховній Раді підтримки у 226 голосів.

Про це народний депутат України Микола Томенко заявив сьогодні в ефірі Черкаської ОДТРК “Рось”, інформує прес-служба парламентаря.

Він наголосив, що позачергове засідання Верховної Ради України обов’язково відбудеться, оскільки воно є важливим з кількох причин.

“Водночас, якщо Уряд апелює до необхідності привести Державний бюджет у відповідність до вимог МВФ через отримання кредиту, то абсолютна більшість депутатів, яка зустрічається з громадянами України, виходить з того, що Державний бюджет насамперед треба привести у відповідність до тих кричущих проблем у соціальній та гуманітарній сфері, які є на сьогодні в Україні”, – зауважив політик.

«Отож, цілком очевидно, що попри повагу до вимог МВФ, якщо у бюджеті не будуть уточнені параметри та збільшено фінансування на охорону здоров’я, освіту та загалом гуманітарну сферу, а також не будуть чітко визначені механізми індексації мінімальної пенсії та заробітної плати, я не бачу можливості, щоб Уряд знайшов у сесійній залі парламенту підтримку змін до бюджету у 226 голосів”, – зазначив Микола Томенко.

Тому, за його словами, вже сьогодні необхідно говорити не просто про те, що Верховна Рада має зібратися і одним голосуванням вирішити питання змін до бюджету. “Сьогодні необхідно працювати над цими змінами і шукати баланс між тими позиціями, про які говорить Міжнародний валютний фонд, і тими, які вимагає українське суспільство”, – підсумував Томенко.