Черкаський герой-кулеметник, який загинув у бою, за документами – каптьор на складі

17 Лютого 2015 11:54

8ce4d7b55715c8524a33f6f06a441fe2-300x19624-річний кулеметник батальйону “Шахтар” Володимир Рижак (на фото) із села Шарин Уманського району, який героїчно загинув у серпні 2014 року в Докучаєвську від ворожої кулі, за документами, що їх родина отримала з зони АТО, значиться як каптьор в Дніпропетровську і загинув при нез’ясованих обставин.

Про проблему повідомив депутат Черкаської облради Олександр Олійник.

Така, м’яко кажучи, плутанина з документами з’ясувалася, коли після загибелі сина пішов добровольцем на фронт батько Володимира Юрій Рижак.

“У Володимирана кулеметі була цифрова камера, він бої свої знімав… Юнак загинув поруч із комбатом. Володимир прикривав вихід свого відділення, потрапив під обстріл, його життя обрівала ворожа снайперська куля… І тут приходять документи, що він каптьор”, – обурюється Олійник.

Голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко каже, що така ситуація із виникла не вперше.

“На жаль, у нас Олег Швець із Балаклеї загинув у зоні АТО, будучи офіцером, але зафіксували, що не при виконання службових обов’язків. Це насправді проблема дуже велика”, – зауважила Коваленко.

“Із головою Валентиною Коваленко напишемо звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, оскільки батальйон “Шахтарськ”, де служив Рижак, у підпорядкуванні МВС – і будемо готуватися до суду. Про який призов може йти мова, якщо ми не можемо “розібратися” з тими, хто загинув?”, – каже Олійник.