Корсунщина відзначила річницю визначної в історії битви

17 Лютого 2015 22:40
dneprtur.info

dneprtur.info

Сьогодні у Корсунь-Шевченківському районі відзначили 71-у річницю переможного завершення Корсунь-Шевченківської битви. Біля Обеліска Слави відбулось покладання квітів та мітинг-реквієм. Присутні вшанували світлу пам’ять всіх, хто загинув під час визволення рідного краю та новітніх героїв України хвилиною мовчання.

У заході взяли участь представники районної та міської влади, ветеранських організацій, молодь та мешканці міста.

У своїх виступах голови районних ветеранських організацій Тамара Компанієць та Юрій Бандурко поділилися спогадами про Корсунь-Шевченківська битву, яку в січні-лютому 1944 року провели війська Першого та Другого Українських фронтів та яка золотими літерами вписана в історію Великої Вітчизняної війни, як одна з найвидатніших операцій. На зміну фронтовикам прийшло нове покоління героїв-земляків, полеглих за вільну, незалежну і справедливу Україну. Серед них – Герой України Василь Сергієнко.

Також до 71-ї річниці Корсунь-Шевченківської битви 10 лютого для ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни в музеї історії Корсунь-Шевченківської битви історико-культурного заповідника було експоновано фотовиставку “Нескорена Україна”, проведено екскурсію та концерт, який підготували вихованці Корсунь-Шевченківської школи-інтернату, школи мистецтв та хорового колективу ветеранів Корсунь-Шевченківського районного будинку культури.