У Черкаси на лікування доправлятимуть поранених АТОвців із Харкова і Дніпропетровська

18 Лютого 2015 08:38
unian.net

unian.net

У Черкасах лікуватимуть бійців, поранених у зоні АТО. Про це у своєму фейсбуку повідомив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

“Підтримав ініціативу лікарів черкаської “швидкої” – невдовзі карети з нашими медиками вирушать до Дніпропетровська і Харкова, щоб перевезти звідти на лікування в Черкаси частину воїнів, поранених у зоні АТО, – написав Ткаченко. –  Торік на Покрову до нас у Чигирин приїздила киянка Настя Шевченко. Ця юна дівчина, яка пройшла Майдан – нині медсестра у Нацгвардії в зоні АТО. І якщо ця тендітна дівчина може тягати величезні багажі медикаментів і військового спорядження, виносити поранених з поля бою і рятувати життя десяткам бійців, то велике місто Черкаси з його можливостями зможе зробити ще більше для тих, хто проливає кров за Україну!”.

Загалом, за інформацією Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА учасники АТО, які отримали поранення або були травмовані, отримують спеціалізовану медичну допомогу у військових госпіталях. У разі необхідності при зверненні за медичною допомогою та потребі у медичній реабілітації поранені бійці направляються на лікування до медичних закладів області за місцем проживання.

Так, на базі лікувально-профілактичних закладів області розгорнуто 702 спеціалізованих ліжка в 373 палатах підвищеної комфортності для  показаного лікарями-спеціалістами стаціонарного лікування відповідно до профілю захворювання учасників АТО.

Також на базі терапевтичного відділення Черкаського обласного госпіталю для інвалідів війни восени 2014 року створено Центр реабілітації учасників АТО на 50 ліжок. А на базі обласної лікарні  відкрито відділення відновного лікування на 15 ліжок.

Загалом стаціонарне лікування в умовах лікувально-профілактичних закладів області отримало 563 особи, продовжують амбулаторне лікування 24 та стаціонарне – 75.

Центр реабілітації учасників АТО прийняв на медичну реабілітацію 161 учасника антитерористичної операції, з яких 27 – продовжує лікування. А у відділенні відновного лікування наразі перебуває 4 особи.