У Черкасах молилися за Небесною Сотнею

20 Лютого 2015 13:07

75Молебень за Небесною Сотнею відбувся сьогодні зранку на Соборній площі в Черкасах. Пом’янути героїв сюди прийшли більше сотні черкащан.

Володимир Грошев приїхав на молебень зі Смілянщини. На Майдані був близько двох місяців. Чоловік особисто знав загиблого земляка Юрія Пасхаліна.

“Те, що відбулося на Майдані, ми ніколи не забудемо, – говорить активіст. – Ми там стояли без зброї, зате з вірою в те, що боремося за краще майбутнє України. Загиблі герої назавжди лишаться в наших серцях”.

Шістьом черкащанам із Небесної Сотні Президент присвоїв звання Героя України. Це – Максим Горошишин (с. Грушківка, Кам’янський район), Юрій Паращук (м. Тальне), Юрій Пасхалін (с. Носачів, Смілянський район), Андрій Саєнко (м. Сміла), Віктор Чернець (с. Подібна, Маньківський район), Віталій Смоленський (с. Фурманівка, Уманський район). Їх також посмертно нагороджено відзнаками “За заслуги перед Черкащиною”.

Опісля молебню біля символічного пам’ятника Небесній Сотні – люди рушили до стели загиблим героям. Тут поклали квіти та запалили свічки пам’яті.