Черкащанку засудили до 2 років умовно за підкуп на виборах

23 Лютого 2015 15:33

122459Жителька м. Черкаси за здійснення підкупу виборців на позачергових виборах народних депутатів України засуджено до 2 років умовно.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Черкаської області.

Так, підсудну визнали винною в тому, що вона в жовтні 2014 р. підшукала жителів м. Сміла і напередодні виборів передала їм кошти в сумі 2 тис. грн з метою їхнього підкупу за голосування на користь одного з кандидатів у народні депутати України.

Її дії кваліфіковано за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 160 КК України (“Підкуп виборців”).

Під час судового розгляду на підставі ст. 472 КПК України між прокурором та обвинувачуваним було укладено угоду про визнання вини в інкримінованому їй злочині.

Вироком суду зазначену угоду затверджено та призначено підсудній покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки. Також її позбавлено права бути офіційним спостерігачем на виборах народних депутатів України і займатися передвиборною агітацією терміном на 2 роки.

Нагадаємо, в листопаді 2014 р. повідомлялося, що прокуратура Черкаської області затримала людину, яка здійснювала підкуп виборців на позачергових парламентських виборах 26 жовтня.