У Черкасах розпочав роботу підрозділ ГО “Спільнота біженців з Донецька та Сходу України”

28 Лютого 2015 09:22

443+Свою діяльність розпочав відокремлений підрозділ Громадської організації “Спільнота біженців з Донецька та Сходу України” у місті Черкаси та Черкаській області.

“Ми займаємося усіма питаннями, з якими стикаються біженці в Черкасах. Документи, житло, робота. Працюють 2 психолога – дитячий і дорослий. Так само допомагаємо один одному залишатися “на плаву” до працевлаштування – хтось електрик, хтось перукар, хтось лікар, а хтось може дістати ліки без аптечної накрутки. Хтось може посидіти з дітьми, поки мама їздить оформляти документи або ходить на співбесіди, – розповідає Анна Панова. – Намагаємося допомогти не тільки тим, хто в Черкасах, а й тим, хто облаштувався в області. Комусь дістали машину дров, комусь підшукали будинок в селі. Проблема в тому, що з області люди просто до нас не добираються”.

За її словами, організація запрошує людей, які можуть “на пальцях” пояснити переселенцям – куди їм іти і що робити.

“Наприклад, у минулу зустріч до нас приїжджала Тетяна Миколаївна, начальник Центру зайнятості в Черкасах, детально проконсультувала по трудовим книжкам, які залишилися в Донецьку, і переоформленні стажу . У вівторок проводимо круглий стіл з представниками черкаської влади, сьогодні затвердили список найбільш гострих питань для нього”, – зазначає Панова.

За її словами, підрозділ опікується не лише біженцями з Донеччини. А допомагає переселенцям з усього Сходу України.

“Ми раді всім, кого, як і нас, війна викинула з дому. Черкаси – єдиний, крім Львова, місто, де це дійсно працює і допомагає”, – додає Панова.

Зустрічі у офісі Відокремленого підрозділу ГО “Спільнота біженців з Донецька та Сходу України” у місті Черкаси та Черкаській області проходять щоп’ятниці 0 18.00 – 18.15, за адресою: м.Черкаси, Байди Вишнивецкого 17, аудиторія 101.