Комітет з питань екологічної політики вимагає, щоб уряд забезпечив діалог з чорнобильськими організаціями

5 Березня 2015 15:28
obozrevatel.com

obozrevatel.com

Під час парламентських слухань, присвячених зняттю з експлуатації Чорнобильської АЕС, об’єкту “Укриття” та перспективам розвитку зони відчуження, які відбулися 4 березня у Верховній Раді, представники громадських організацій виступили проти скорочення так званих чорнобильських соціальних програм і піддали критиці діяльність Уряду та конкретних міністерств, які, фактично, відмовились від співпраці з громадськістю.

У своєму заключному слові Голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко сказав, що звернеться до Кабінету Міністрів з вимогою забезпечити відповідний діалог Уряду та громадськості. Про це повідомляє прес-служба політика.

«Ми ініціюватимемо проведення наради міністрів, які відповідають за чорнобильську тематику (Міністра екології та природних ресурсів, Міністра енергетики та вугільної промисловості, Міністра соціальної політики), під керівництвом відповідного Віце-прем’єр-міністра, з керівниками загальнонаціональних громадських організацій, що захищають інтереси інвалідів, ліквідаторів та чорнобильців, з метою інформування Урядом щодо скорочення соціальних програм для згаданих верств населення», – зазначив М. Томенко.

«Уряд має поінформувати громадськість: чи таке скорочення є тимчасовим, чи постійним, про механізми компенсацій тощо. У будь-якому разі, без громадськості та майже мільйона людей, життя яких пов’язане з чорнобильською тематикою, Уряд не має ні морального, ні суспільно-політичного права ухвалювати відповідні рішення», – вважає Голова Комітету.