У Черкасах триває процедура регуляторного акту для встановлення вартості проїзду в маршрутках

11 Березня 2015 16:32

image4 березня в газеті “Черкаський край” було оприлюднено проект регуляторного акту “Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті м. Черкаси”. Таким чином було засвідчено початок процедури для перегляду існуючого тарифу. Триватиме вона щонайменше місяць.

“Упродовж цього терміну від жителів міста, юридичних чи фізичних осіб, організацій та установ наш департамент прийматиме пропозиції по обґрунтуванню. А ще, враховуючи минулорічний досвід, найближчим часом відбудеться публічне обговорення запропонованих тарифів. У ньому візьмуть участь як жителі міста, так і самі перевізники, − розповідає директор департаменту економіки та розвитку міської ради Ірина Удод. – Підприємці перед черкасцями аргументуватимуть свої розрахунки: зокрема, йтиметься про їхню потребу в підвищенні тарифів і витрати на перевезення”.

Далі вже готовий регуляторний акт винесуть на розгляд виконкому, який уже й ухвалить остаточне рішення про вартість проїзду.

Нагадаємо, майже місяць перевізники вимагають від міської влади підвищити ціну проїзду з трьох до чотирьох гривень. Наразі, як стверджують власники автотранспортних підприємств, вони мають значні збитки. Як ідеться в аналізі до проекту “регуляторки”, на початку року відбулось суттєве підвищення цін на пальне (в межах 45-60%), автогуму та запасні частини (у межах 50-60%). Поміж тим, за перевезення 16 пільгових категорій громадян впродовж останніх трьох років відшкодування не здійснюється.

За інформацією перевізників, із урахуванням підвищення складових собівартості пасажирських перевезень, перевезення одного пасажира складає від 4 до 6 грн.

Зауваження та пропозиції щодо проекту регуляторного акта від фізичних, юридичних осіб, їх об’єднань, приймаються в письмовій формі впродовж місяця з дати оприлюднення проекту даного рішення та аналізу регуляторного впливу на адресу розробника проекту: 18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36. Департамент економіки та розвитку. Або ж на електронну адресу: depec@ukr.net.