На Смілянщині відмовились перейменувати вулицю на честь Героя Небесної Сотні (відео)

15 Березня 2015 15:21

11018684_694103300698744_2805044475828298710_oУ с. Носачів Смілянського району відмовилися перейменувати вул. Леніна на вул. Героя Небесної Сотні Юрія Пасхаліна. Матір загиблого майданівця Тетяна Пасхаліна переконана, що людей налаштували проти депутати та сільський голова.

Тетяна Пасхаліна розповідає: депутати сказали її односельцям, що Юрій – не житель с. Носачів, а у разі перейменування вулиці виникнуть проблеми з переоформленням документів. Сільський голова Віктор Кравченко каже, що депутати опитали жителів вулиці, зібрали підписи і більшість виявилось проти перейменування.

“Громадське ТБ: Черкаси” також запитало у людей чи й справді вони проти перейменування і якщо проти, то чому. Більшість опитаних хотіли б, аби їхня вулиця була названа на честь героя. «Ми не проти, він у нас тут виріс через одну хату. Депутати приходили, підписи збирали. Не казали за який кошт має бути переоформлення документів, тільки говорили, що дорого буде і не кожна людина зможе це потягнути», – говорить сусідка Тетяни Пасхаліної.

«Відбувся звичайний саботаж. Ви зважайте на те, що сьогодні депутатам не завжди можна це доручати. У селах ті ради, які сформовані ще за часів Януковича і більшість членів – вихідці із Партії регіонів. Я не думаю, що вони зараз будуть свідомо прославляти Героя Майдану, який ставить хрест на їхньому політичному майбутньому», – розповідає голова Смілянської районної адміністрації Андрій Колесник.

Сільський голова с. Носачів розповів, що по вул., Леніна є приватні підприємства власникам яких буде проблемно змінити документи.

Журналісти звернулися до реєстраційної служби, аби ті пояснили скільки коштуватиме перейменування вулиці для фізичних та юридичних осіб та скільки часу займає така послуга.

«Для зміни прописки фізичній особі потрібно подати реєстраційну картку форму №11 і квитанцію на 17 грн. Проплатити і подати ці документи на внесення змін стосовно місця проживання особи-підприємця. Юридичним особам потрібно вносити ці зміни до установчих документів. Для цього потрібно збирати загальні збори і затверджувати статут із цими змінами у новій редакції або окремими додатками. Тут їм потрібно оплатити 51 грн. за публікацію зміни місця знаходження і 51 грн. за внесення змін до установчих документів. По часу така процедура займає від одного до трьох днів», – коментує державний реєстратор відділу реєстраційної служби Черкаського міського управління юстиції Олексій Литвин.

«Людина, яка сплачує ці кошти має розуміти, що це є моральний обов’язок. Встати з дивану і піти переоформити юридичну адресу – це найменше, що можна зробити. Я буду спілкуватися з людьми і доказуватиму, що це наш моральний обов’язок, і їх першочергово як жителів села звідки родом цей хлопець, який своїм життям заплатив. По місту така робота проведена. Я знаю, що зараз є рішення сесії по перейменуванню вулиці Косіора на честь Юрія Пасхіліна», – розповідає Андрій Колесник.