У Черкасах провалюється Пагорб Слави

16 Березня 2015 11:19
aktsent.com.ua

aktsent.com.ua

За два місяці до 70-річчя Перемоги та власного 40-ліття Пагорб Слави в Черкасах знову “провалився”, а загалом обдерта круча знаходиться у жахливому стані.

Уперше провалля утворилося наприкінці січня 2013-го. Щоб його залатати, тоді знадобилося три вантажівки грунту. Піщано-глиняну суміш до нижнього кута клумби-“герба” відрами доправляли курсанти Академії пожежної безпеки. Реакцією на проблему стали засідання високої архітектурно-комунальної комісії. Вивчили, дослідили, констатували: не лише насип аварійний, а й сама Батьківщина-мати, яка вкрилася плямами та іржею, трохи нахилилася і навіть… почала “рухати рукою”.

Уже в травні в мерії вирішили обстежити пам’ятник з інженерних позицій та визначитися, що з ним робити далі: укріплювати, покривати антикорозійною фарбою, чи, можливо, навіть демонтувати.

Вочевидь – не визначилися. “Пломба” на схилі виявилася тимчасовою, вона знову вимивається, про що свідчать брудні потоки до підніжжя насипу. Зміцнення схилу сотнями кущів ялівця так і залишилось побажанням чиновників самим собі (в Черкасах взагалі набагато охочіше пиляють, ніж садять). Огорожі унизу, аби нащадки загиблих не перетворювали меморіал у місце веселих зимових розваг, теж не з’явилося, а бетонні блоки лежать осторонь мало не насипом…

Джерело: Акцент