Вирубка лісу в Холодному Яру – планова, – лісівники

16 Березня 2015 10:30
facebook.com/Олег Островський

facebook.com/Олег Островський

У Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства прокоментували оприлюднені фото вирубки лісу у Холодному Яру. Лісівники стверджують – вирубка планова. І вже цієї весни на місці зрубаних посадять нові дубові деревця.

Ось що пишуть на офіційному сайті управління:

“На розміщених знімках – 29 квартал Креселецького лісництва Кам’янського лісгоспу, площа лісосіки – 4,8 га.

На цій ділянці в минулому році було проведено рубку головного користування, згідно затвердженої Міністерством екології та природних ресурсів розрахункової лісосіки. Вищезазначена ділянка віднесена до фонду рубок головного користування, оскільки ліс на ній досяг віку біологічної стиглості. Дана територія належить до експлуатаційних лісів, згідно затверджених Державним агентством лісових ресурсів категорій захисності, виділених відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16 травня 2007 р. №733 “Про затвердження Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок”.

facebook.com/Олег Островський

facebook.com/Олег Островський

Вирубка лісу проводилась згідно оформленого лісорубного квитка 02ЛКБ №435828 від 22 квітня 2014 року, законно та відповідно до діючого законодавства.

На фотознімках видно, що на вищезазначеній ділянці вже проведено підготовку ґрунту для посадки нового лісу. Цієї весни за сприятливих погодних умов там буде створено лісові культури дуба звичайного.

На всіх ділянках, де вирубується стиглий чи хворий ліс, лісівниками в обов’язковому порядку створюються нові насадження”.

“Твердження про те, що “по всій території Холодного Яру лісу практично немає” – не відповідає дійсності”, – зауважують в управлінні лісового господарства.