Після драматичного голосування НОК на Черкащині очолив триатлет

17 Березня 2015 19:00
cherkassy-sport.com

cherkassy-sport.com

Андрій Більда очолив Черкаське обласне відділення Національного олімпійського комітету. Його обрали на звітно-виборчій асамблеї черкаського відділення.

Колишній очільник НОКу на Черкащині, екс-голова облради Валерій Черняк, самоусунувся з цієї посади. Керував НОКом його перший заступник – Микола Холоденко. Саме Микола Миколайович був одним з претендентів на сьогоднішніх виборах, а конкуренцію йому складав Більда – президент федерації триатлону України, депутат Черкаської міської ради і голова фракції БПП.

Як пише “Черкаський спорт”, засідання тривало аж чотири години. Дуже довго делегати розбиралися в якому режимі голосувати, в решті зупинилися на таємному. Неймовірна драма розгорнулася і при підрахунку голосів. Важко було уявити, що переможця у цьому голосуванні визначить єдиний голос!

Взагалі було роздано 50 бюлетенів, з них один був визнаний не дійсним. В результаті за Андрія Більду проголосувало 25 делегатів, за Миколу Холоденка – 24! Лічильна комісія ще кілька разів перерахувала бюлетені і таки винесла вердикт – новим головою відділення НОКу в Черкаській області обрано Андрія Більду.

Після оголошення результатів Микола Холоденко подякував спортивній громаді за десятирічну співпрацю та полишив засідання. Відповідно, відхиливши позицію Більди бути його заступником. Місце першого заступник голови НОКу було запропоновано екс-паралімпійцю – Антоно Скачкову, а от кандидатуру іншого заступника обговорювали ще добрі півгодини.