Синоптики сказали, коли на Черкащині суттєво потепліє

17 Березня 2015 08:23

350На цьому тижні погода змінює свій настрій. За інформацією начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, найближчі три дні погодою керуватиме обширний північний антициклон.

Уже сьогодні АМСЦ-Черкаси (авіаційна метеорологічна станція цивільна) зафіксувала найвище значення атмосферного тиску – 772 мм рт. ст. (найвищий показник із початку року), цифри продовжують рости. У зв’язку з цим метеочутлива частина населення може відчувати дискомфорт. Проте дні будуть сонячними і помірно-теплими, а вночі повернуться заморозки до 1-4°. Середня добова температура знизиться до 2-3° тепла і майже наблизиться до березневої норми.

В останні дні тижня синоптики чекають на активізацію циклонів як із півночі, так і з півдня. Вони принесуть значні опади на фоні прохолодної погоди.

За попередніми розрахунками, значне потепління на Черкащині можливе лише з 25 березня, втім розпочнеться воно дощовою погодою. 30-31 березня встановляться погожі та достатньо теплі дні.

До уваги водіїв авто! Сприятливі умови для переходу на літні шини остаточно настануть після 23-24 березня. До того часу ще часто спостерігатимуться нічні заморозки та опади у вигляді дощу, можливо мокрого снігу.