Для трансляції засідань комітетів Ради немає політичної волі, – нардеп

18 Березня 2015 14:45
donbass.ua

donbass.ua

Для обов’язкової онлайн-трансляції засідань Комітетів ВР немає політичної волі, а не технічної можливості.

Так співавтор проекту Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язковості онлайн-трансляції відкритих засідань комітетів Верховної Ради України” (реєстр. № 1405) Микола Томенко прокоментував висновок профільного Комітету щодо повернення на доопрацювання цього законопроекту.

Про це повідомляє прес-служба політика.

“Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради, який очолює представник Народного фронту, знайшов технічну “зачіпку”, через яку нібито неможливо ухвалити цей законопроект. Профільний Комітет посилається, зокрема, на відсутність “програмно-технічного комплексу” для забезпечення онлайн-трансляції засідань і на відсутність фінансування на це. Хоча автори законопроекту пропонували встановити необхідне обладнання за рахунок коштів, передбачених на висвітлення діяльності Верховної Ради”, – пояснив Томенко.

Отож, на думку нардепа цілком очевидно, що для обов’язкової онлайн-трансляції засідань Комітетів ВР немає політичної волі, а не технічної можливості.

“Я так розумію, що подібна реакція від проурядової фракції очікує і на мої ініціативи про обов’язковість онлайн-трансляції засідань Кабінету Міністрів. Це доводить лише одне: влада продовжує діяти за принципом: про владу або добре, або нічого”, – вважає Микола Томенко.

Він зазначив, що, незважаючи на негативний висновок профільного Комітету, він буде переконувати сесійну залу зробити обов’язковою онлайн-трансляцію засідань Комітетів Верховної Ради і Кабінету Міністрів України.