Ситуація на сході України станом на 22 березня

22 Березня 2015 16:23

Ситуація на сході країни станом на 12:00 22 березня 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Дайджест подій в зоні АТО:

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення зміни до статті 8 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей». Нагадаємо, що цей закон визначає, зокрема, що час перебування громадян України на військовій службі зараховується в стаж роботи.

Обстріли

Ситуація в зона АТО залишається нестабільною. Ворог  не дотримується режиму тиші, застосовуючи проти сил АТО стрілецьку зброю, міномети, гранатомети та бронетехніку по всій лінії розмежування. Також наші позиції в районі Авдіївки двічі були обстріляні з артилерії, яка мала бути відведена відповідно до Мінських домовленостей.Також було зафіксовано ворожий мінометний обстріл по м. Красногорівка.

Найгарячішою обстановка залишається в районі Донецького аеропорту. Зокрема, поблизу селища Опитне противник 6 разів завдавав ударів по наших позиціях, в тому числі – з застосуванням танків. Уже сьогодні, близько 1 години ночі,  в районі Водяного понад півгодини тривало бойове зіткнення між бойовиками та українськими військовослужбовцями. Сили АТО втримали позиції та відкинули ворога.

Ситуація на позиціях бойовиків

За даними розвідки, триває нарощування загонів НЗФ та російських військових в районі міст Стаханова, Алчевська та Первомайська.

Керівництво бандформувань проводить бойове злагодження своїх підрозділів на полігонах за безпосередньою участі російських інструкторів. Головна увага приділяється підготовці механіків-водіїв та водіїв бойових машин, а також відпрацюванню стрільб з штатного озброєння бронетехніки та артилерійських систем.

Противник веде активну повітряну розвідку: протягом доби в зоні АТО зафіксовано польоти 9 ворожих БПЛА.

Втрати

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено.

25faf2f6c2aedcacc772d8b2b84476ab