В Україні повинні бути заборонені “приватні армії” олігархів, – Томенко

23 Березня 2015 15:13
pravda.com.ua

pravda.com.ua

Під час свого перебування на Черкащині, відповідаючи на запитання журналістів ОДТРК “Рось” щодо ситуації навколо “Укрнафти”, народний депутат Микола Томенко зазначив, що держава давно мусить повернути контроль в управлінні стратегічними державними підприємствами не лише з точки зору призначення керівництва, а й, найважливіше, – контролю за використанням коштів та надходжень прибутків до державного бюджету.

“Але виявилося, що новий податок на пенсіонерів не викликав такого спротиву, як можливий “податок на олігархів”, – зауважив М.Томенко.

Крім того, на думку, Томенка, ця історія показує ще одну небезпеку, на яку повинна реагувати влада.

“Треба визнати, що в Україні фактично створено “приватні армії” олігархів, які вже давно не були в зоні АТО, а зараз воюють за інтереси великого бізнесу. Отже, треба зробити все, щоб в Україні була одна армія з єдиним керівництвом і системою підпорядкування, чітко визначені підрозділи, які працюють в системі МВС, – зазначив народний депутат. – А підрозділи, які не входять у систему армії, реорганізовувалися в систему МВС або завершували свою діяльність”.

“Якщо й надалі  будуть існувати “приватні армії” – це стане шляхом до хаосу, анархії і руйнування України”, – резюмував Томенко.