Черкаські рятувальники проінструктували священиків перед Великоднем (відео)

6 Квітня 2015 09:00
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Напередодні Великодніх свят управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області постійно проводиться перевірка релігійних установ. Такі заходи здійснюються, аби попередити виникнення пожеж та інших небезпечних подій.

Загалом, на Черкащині зареєстровано 385 релігійних споруд, де планується проводити пасхальні богослужіння.

Попри проведену профілактичну роботу, за останні 5 років, церкви двічі ставали об’єктом пожеж. Тому попередження надзвичайних пригод та забезпечення безпечних умов під час святкування Великодня для рятувальників області є зараз серед пріоритетних завдань.

Особлива увага фахівців ДСНС під час перевірок була зосереджена на справності та надійності електропроводки, наявності необхідної кількості вогнегасників, а також на стані евакуаційних виходів. Водночас рятувальники нагадали священикам правила безпеки при використанні відкритого вогню, дії під час пожежі, а також навчали користуватися вогнегасниками. З настоятелями церков рятувальники провели інструктажі та роз’яснювальні бесіди, вручили пам’ятні листівки в яких викладено правила пожежної безпеки.