На Смілянщині затримали угонщиків

6 Квітня 2015 17:44

imgsize.phpСпівробітники Смілянського ДАІ затримали автокрадіїв. Зловмисники викрали автомобіль Toyota, який було припарковано під під’їздом одного із будинків в місті Сміла.

Як розповіли в ДАІ у Черкаській області, під час патрулювання нічного міста екіпаж Смілянського відділення ДАІ побачив автомобіль, дії водія якого викликали підозру – при зустрічному роз’їзді, автомобіль різко почав збільшувати швидкість. Машину було зупинено для перевірки.
З’ясувалося, що документи на авто у водія були відсутні, окрім того, від нього та пасажирів було чути різкий запах алкоголю. Автомобіль разом з водієм та двома пасажирами було доставлено до Смілянського міськвідділу міліції.

Працюючи над встановленням особи водія та пасажирів, правоохоронці отримали повідомлення про крадіжку автомобіля, опис якого повністю співпадав з описом затриманого авто.

Чоловіки, зрозумівши, що їх викрито, зізналися у скоєному. Метою крадіжки пояснили бажанням покататися. Що планували робити з автомобілем в подальшому, пояснити не змогли.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді штрафу, обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.