Черкаському губернатору закидають цензурування газет (документ)

7 Квітня 2015 16:11

DSC00119-_новый-размер-221x300-221x300Голова Черкаської ОДА запроваджує цензурний перегляд електронних газетних шпальт ще до їхнього друку. Про це повідомляє видання “Дзвін”.

У розпорядження редакції видання потрапив лист Черкаської ОДА від 6 квітня ц.р., адресований головним редакторам комунальних засобів масової інформації, під грифом  “Щодо надання макетів газет”, підписаний заступником голови ОДА Юрієм Сасом.

Відповідно змісту листа, редакторів просять надсилати в ОДА макети газетних сторінок у день відправки їх до друкарень. Привід – “з метою оперативного реагування на критику”.

ПДФ-001-1

“Не треба бути надто розумним, щоб здогадатися, навіщо ОДА знадобилося переглядати зміст підготовлених до друку газет. Щоб потім закладати редакторам “пальці в двері”, щоб вони ту критику зі шпальт поприбирали, і повикреслювали те, що вождю “не понаравилось”, – пише “Дзвін”. –  А тим часом, подібні “пропозиції” редакціям є не що інше, як злочин, спроба запровадити ганебні цензурні пережитки, до яких не додумався жоден із Ткаченкових “недемократичних” попередників. І закон “Про інформацію” це прямо й чітко забороняє”.

facebook.com/Сергій Пасічник

facebook.com/Сергій Пасічник

В ОДА пояснюють – щодних спроб цензурування у ініціативі немає.

“Варто було ОДА звернутися до редакторів комунальних газет з проханням надсилати їх електронні версії аби не чекати поки друковані прийдуть поштою – як у цьому чомусь побачили цензуру. Спробую пояснити – цензурувати можна щось, поки воно не надруковано, коментує у своєму фейсбуку

директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю ОДА Сергій Пасічник. – І ще – треба бути чесними до кінця. Варто було надрукувати і другого листа, яким (як тільки виникли питання) було уточнено, що мова йде про електронну версію гаезти, яка вже вийшла в друк”.

11036343_980336338644133_5364234252969984537_n