У Черкасах міліцейські патрулі отримали планшети зі швидкісним доступом в інтернет (відео)

7 Квітня 2015 09:00

Вивчивши передовий досвід роботи правоохоронних органів західних країн, в УМВС України в Черкаській області запроваджують у життя систему віддаленого доступу до інформаційних підсистем через зашифрований канал зв’язку.

Заступаючи на службу, співробітники патрульної служби та працівники ДАІ, окрім зброї та спеціальних засобів, отримають планшетні пристрої зі спеціалізованим програмним забезпеченням для доступу до окремих баз даних та швидкого файлообміну. Система має парольний захист.

Відтепер патрулі, які несуть службу мають віддалений доступ до відомчої бази даних, з’являється можливість оперативного обміну файлами між нарядами патрульної служби і Центром управління нарядами та послуги картографічного сервісу.

Найближчим часом буде удосконалена робота і співробітників слідчо-оперативних груп. Слідчий, який заступає на добове чергування, буде отримувати ноутбук зі швидкісним 3G-Інтернетом. На ньому також буде встановлено спеціалізоване програмне забезпечення та зашифрований канал зв’язку третього покоління. Доступ до цієї системи дозволить вносити дані до ЄРДР одразу на місці скоєння правопорушення.

Завдяки розробленому програмному забезпеченню співробітники міліції мають змогу перевіряти підозрілих осіб по відомчим базам не доставляючи громадянина до райвідділу міліції. Вся процедура відбувається відразу та займає хвилину.

3G зв’язок дає можливість швидкої передачі фото та відео файлів (орієнтувань) з камер відеоспостереження, які розташовані в місті та до яких є доступ Центра управління нарядами, патрулям, які несуть службу в місті. Фотографія або відеофайл з підозрюваним та координати місця, надходить до патрулів протягом хвилини, що в рази збільшує можливість його затримання по «гарячим слідам»

Під об’єктивами телекамер провели експеримент – показали як та з якою швидкістю працює нова система. Співробітника, який був присутній на презентації, направили до найближчого місця розташування камер спостереження – це за 200 метрів від Управління, на розі вулиць Смілянська – Ільїна. Після того як він потрапив в поле зору відеокамер Центру управління нарядами, було зроблено скріншот зображення та передано нарядам. Фото з координатами прийшло всім нарядам та зокрема на планшет, який був на презентації, через 40 секунд.