Як змінилась вартість життя українців за рік? (калькулятор)

7 Квітня 2015 16:55

655+З березня минулого року річна інфляція склала 45,8%, про 6 квітня повідомив Держстат України. Ця цифра дуже важлива для держави. Згідно з офіційними показниками інфляції проводяться перерахунки мінімальних зарплат, пенсій, а уряд планує свою економічну діяльність.

Але у той же час цей показник навряд чи можна назвати актуальним для вас. При розрахунках Держстат не враховує структуру витрат, що є сугубо персоніфікованими – хтось більше витрачає на їжу або на розваги, ціни на які змінились не однаково. Також при розрахунку до уваги беруться найдешевші продукти або послуги.

“Українська правда” розробила інтерактивний калькулятор. За його допомогою ви зможете легко дізнатись, як саме змінилась вартість вашого життя. Для цього лише необхідно заповнити показники ваших витрат на життя – їжу, транспорт, комунальні платежі. Якщо ви не погоджуєтеся із запропонованими Держстатом показниками зростання цін по кремих категоріях, ви можете обрати свій особистий рівень інфляції згідно із спостереженнями за рахунками, квитанціями та чеками з супермаркетів.

Порахувати витрати на життя можна ТУТ.